Școli de vară

centrul bucurestiului

Universitatea din Bucureşti organizează, în perioada 24 iulie - 6 august 2017, a 57-a ediţie a Cursurilor de vară de limba română, de cultură şi civilizaţie românească. Şcoala de Vară a Universităţii din Bucureşti reprezintă cea mai veche iniţiativă a unei universităţi româneşti de a promova limba şi cultura română în lume. De-a lungul a peste jumătate de secol, Cursurile de Vară ale Universităţii din Bucureşti şi-au câştigat un binemeritat prestigiu prin participarea a numeroase cadre didactice universitare din ţară şi străinătate, precum şi a unor distinşi academicieni, oameni de cultură, artişti. Manifestările anuale datează din anii ’60, când marele lingvist Alexandru Rosetti a inițiat acest demers la Sinaia, continuat vreme îndelungată de profesorul Boris Cazacu.

După experienţa reuşită din anii 2010 - 2016, în acest an, a LVII-a ediţie a Cursurilor de Vară se va ţine din nou la Bucureşti, capitala României. Manifestările vor avea o semnificaţie deosebită. Facultatea de Litere va găzdui pentru al șaptelea an consecutiv cursurile, fiind expresia celor peste 50 de ani de tradiţie în promovarea limbii române, culturii şi civilizaţiei româneşti.

Gazda acestui eveniment anual este Bucureștiul, Capitala României. Atestat în 1469, orașul a cunoscut între cele două războaie mondiale o perioadă de înflorire pe plan arhitectural şi cultural, care i-a atras supranumele de „Micul Paris”. În prezent, la cei 557 de ani, oraşul are o populaţie de aproximativ 2.000.0000 de locuitori, fiind, din punct de vedere demografic, a şasea capitală din Uniunea Europeană. Plin de farmec, oraşul are clădiri cu arhitectură de epocă şi monumente istorice aflate sub patronajul UNESCO. De asemenea, Bucureștiul are o viaţă urbană modernă şi intensă: numeroase săli de concerte, teatre şi cinematografe, institute culturale, sute de restaurante şi cafenele, magazine moderne, parcuri, lacuri etc. (http://www.strazibucuresti.ro/harta-bucuresti-3d.html , http://www.bucuresti.ro/).

Pagină actualizată la 09 Martie 2017.