Stațiunea Didactică și de Cercetări Ecologice de la Sinaia

Stațiunea Didactică și de Cercetări Ecologice de la Sinaia: locaţie pentru traininguri, evenimente de grup sau stagii de practică ştiinţifică

Facilităţi
Integrată armonios în ambianţa inspiratoare a munţilor Bucegi, în primele etape ale funcţionării ei Staţiunea Zoologică din Sinaia a îndeplinit o funcţie de centru de cercetare cu preocupări în domeniul cunoaşterii biodiversităţii specifice, a florei şi faunei României. Din 1994 s-a propus regândirea acestei staţiuni ca loc de relaxare şi de discuţii pentru cercetare, îmbinând utilul cu plăcutul, oferind posibilitatea conceperii unei cercetări inter şi transdisciplinare, oferind chiar şi activităţi sportive în cadrul staţiunii.
Munca susţinută de renovare şi modernizare din ultimii 12 ani a făcut posibilă crearea unor săli de conferinţe elegante ce pot reprezenta un cadru ideal pentru: instruire în sistem training de scurtă durată, workshop-uri, teambuilding, simpozioane, grupuri de lucru, practică ştiinţifică şi didactică, şcoli de vară şi de iarnă, întruniri cu caracter ştiinţific, cercetare ştiinţifică ecologică, sesiuni de comunicări ştiinţifice, programe Tempus.
               
Localizare
Locaţia aleasă pentru această staţiune este una exemplară datorită poziţionării sale geografice la 860 de metri altitudine, cartierul rezidenţial Cumpătu fiind o zonă exclusivistă amplasată pe versantul vestic al munţilor Baiului Gârbova, în estul binecunoscutei staţiuni turistice Sinaia. Apropierea de Bucureşti (125 km) face posibilă accesul rapid către staţiune cu ajutorul tuturor mijloacelor de transport în comun.

Organizare
Activităţile din Staţiunea Zoologică Sinaia pot fi desfăşurate în cele trei corpuri de clădiri:
Centrul de Conferinţe este o clădire modernă, inaugurată în 2007, cuprinde un amfiteatru de 50 locuri, computerizată, dotată cu sistem audio-video performant, videoproiector, microfon, 16 camere duble confort 1, încălzirea cu sobe a fost înlocuită cu termoficare. Centrul conţine şi o modernă sală de restaurant cu toate anexele necesare, amenajându-se şi o bucătărie complet utilată şi modernizată, autorizată sanitar, restaurantul fiind loc de întâlnire şi de discuţii formale şi informale diverse.
DOTĂRI TEHNOLOGICE: computere şi imprimante, televizoare în fiecare cameră, copiator, frigidere şi congelatoare în fiecare cameră, stereomicroscop, cameră video, acces nelimitat internet, două automobile.

Staţiunea Zoologică Sinaia oferă 13 locuri de cazare pentru profesorii, cercetătorii şi oamenii de ştiinţă care frecventează această locaţie. După ce staţiunea a fost extinsă, a fost construită o sală de conferinţe cu 25 de locuri, dar şi o terasă care este utilizată ca o a doua sală de conferinţe plasată spre exteriorul clădirii cu un perete vitrat mai mare de 12 m. Celor două săli de conferinţă li se adaugă două laboratoare dotate cu aparatura necesară pentru cercetările biologice. Biblioteca, utilizată ca loc de cercetare, are în componenţa sa un număr impresionant de 5000 de volume, unele dintre ele cu o valoare materială şi patrimonială deosebită. Staţiunea Zoologică Sinaia a primit în 1938 o colecţie impresionantă de păsări, păstrată până în prezent. Acestea sunt doar câteva dintre privilegiile pe care le oferă clădirea conservată cu atenţie încă din 1922, renovată şi extinsă ulterior, în 1997.

Clădirea studenţilor, anexată Staţiunii Zoologice Sinaia, construită în 1927, a fost reparată şi recompartimentată în 2000 astfel: din patru camere au fost amenajate 9 camere de locuit pentru studenţi dotate cu mobilier nou. În acest mod s-a realizat o creştere semnificativă a gradului de confort în ciuda reducerii numărului de locuri de cazare de la 40 la 22, oferind grupuri sanitare moderne, televizoare, acces internet, confort 3.

 

DATE DE CONTACT: Sinaia, cod 106100, str. Cumpătu, nr. 5, jud. Prahova, România
Telefon: 0745865151
Pentru rezervări sunaţi cu 2 luni înainte de eveniment.

 

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 24 Iunie 2016.