Comunitate

Universitatea din București este o universitate în care valorile identitare Virtute et Sapientia se exprimă prin managementul intern adhocratic, prin îmbunătățirea constantă a calității actului de învățământ, prin încurajarea contribuţiei studenţilor şi a cercetătorilor la îmbunătăţirea vieţii academice. Astfel, sintagma Cultura UB se referă la atitudinile și practicile de inițiativă, dinamică și diversitate. Studenţii Universității din București reprezintă o comunitate în care sunt promovate atuurile unei pregătiri educaționale de elită: cultură, calitate, profesionalism și respect pentru educație.

site StartUBStartUB (www.startub.unibuc.ro) este platforma de educație non-formală a Universității din București. Categoriile blogului sunt puncte de interes și pasiuni ale studenților UB: asociații și organizații studențești, cultura și arta, evenimentele studenților, prezentarea anumitor studenți în calitate de invitați, sport și ecologie, stagii și voluntariate, workshopuri și traininguri. Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine, grupul de voluntariat și proiecte Involve de la Facultatea de Științe Politice, Asociația PRIME a Studenților în Relații Publice și Comunicare sunt câteva din formele asociative ce creează, la nivelul universității, o atmosferă dinamică, civică și creativă. Expoziții, dezbateri, cercuri și cenacluri, toate aceste inițiative sunt expresii ale unei atitudini regăsibile în Universitatea din București.

site MultimediaUBMultimediaUB (www.media.unibuc.ro) aduce în prim plan un nou mod de comunicare cu reprezentanţii mass-media. Ştiri, reportaje ştiinţifice, comunicate de presă, multimedia (foto, video, audio), toate acestea se regăsesc în noua interfaţă dinamică lansată de Universitatea din Bucureşti. Diversitatea materialelor va încerca să ofere în cât mai scurt timp o imagine cuprinzătoare a domeniilor de cercetare în care sunt implicaţi profesori şi cercetători ai Universităţii din Bucureşti. Prin utilizarea noilor tehnologii multimedia, rezultatele activităţii de cercetare sunt prezentate într-un format cât mai atractiv, textual şi vizual, pentru a asigura transparenţa dar şi utilitatea activităţii de cercetare a instituţiei.

site topUBTopUB (www.topub.unibuc.ro) este revista online a Universității din București. Platforma reuneşte informaţii noi şi de interes, precum: proiecte de cercetare finalizate sau în curs de derulare, interviuri cu profesori sau cercetători, premii şi distincţii, apariţii editoriale din domenii interdisciplinare ori de mare interes pentru studenţii mai multor facultăţi, inovaţii privind învăţământul centrat pe student. Invitaţii TopUB reflectă cultura diversă a Universităţii din Bucureşti, prin iniţiativele ce menţin nivelul înalt al cercetării.

site AdmitereAdmitere.unibuc.ro (www.admitere.unibuc.ro) este platforma ce conține informații complete despre admiterea la Universitatea din București. Conceput pentru a răspunde nevoilor tuturor celor interesaţi de procesul admiterii pentru noul an universitar (elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a, părinţi, studenţi care doresc să îşi schimbe specializarea sau vor să facă o a doua specializare), site-ul admitere.unibuc.ro este conceput cu un design original şi structurat pe şapte opţiuni de navigare adaptate atât vârstei candidaţilor cât şi tuturor nevoilor de informare pe care aceştia le pot avea.

 

Pagină actualizată la 04 Mai 2011.