Acces ANELIS

Acces gratuit la literatura științifică și de cercetare în proiectul AnelisPlus pentru cadrele didactice  și cercetătorii Universității din București


Cadrele didactice  și cercetătorii Universității din București beneficiază de acces gratuit la bazele de date științifice cuprinse în proiectul AnelisPlus.

AnelisPlus asigură accesul la resursele electronice de informare documentare prin achiziţia de baze de date/platforme fulltext şi baze de date bibliografice și bibliometrice. Scopul Anelis este de a crea un campus virtual, pentru a permite comunității științifice și educaționale românești accesul online la resurse și la depozitul național de documente (national repository) atât prin achiziția de arhive, cât și prin contribuția cu publicații științifice ale comunității academice din România. Este, de asemenea, promovată, la nivel național, inițiativa de dezvoltare a unui sistem de acces liber (open access) la publicațiile științifice. AnelisPlus își propune să asigure accesul mobil atât la publicaţii şi baze de date internaționale online, cât şi la depozitul naţional de documente.

 Resursele electronice accesibile cuprind următoarele baze de date: Science Direct, Springerlink Journals, PROQUEST Central, IEEE All-Society, American Physical Society Journals, OXFORD Journals, Sage Journals HSS Collection, American Institute of Physics Journals, Thomson Web of Knowledge REUTERS, SCOPUS, Wiley Journals, Emerald Journals, MathSciNet, Taylor & Francis Journals, Cambridge Journals, American Chemical Society Journals, Institute of Physics Journals, REAXYS, JSTOR, EBRARY,  EBSCO Host – Academic Search Complete,  EBSCO Host – ART full-text,  EBSCO Host – Business Source Complete,  EBSCO Host – Humanities International Complete, EBSCO Host – Political Science Complete.

 Pentru a beneficia de resursele bibliografice oferite în cadrul proiectului AnelisPlus, cadrele didactice și cercetătorii Universității din București pot folosi următoarele modalități de acces:

  1. Acces direct: Bazele de date online pot fi accesate direct de pe orice calculator din cadrul Universității din București aici. http://www.anelisplus.ro/
  2. Acces mobil: Bazele de date online pot fi accesate de pe calculatoare din afara Universității din București pe bază de cont și parolă.

Persoanele care dețin deja un cont se pot autentifica aici. http://www.e-nformation.ro/

Persoanele care nu dețin un cont, își pot crea unul doar pe baza unei adrese de e-mail instituționale (de tipul prenume.nume@x.unibuc.ro, unde x = subdomeniul facultății de apartenență). Daca nu dețineți o adresă de e-mail instituțională, puteți obține una trimițând o solicitare la contact@it.unibuc.ro.

După ce obțineți adresa de e-mail instituțională, vă puteți crea contul aici. http://www.infocercetare.ro/ro/Zona-Utilizatori/true=newaccount1/from=0

Pentru alte informații referitoare la accesarea bazelor de date, puteți contacta Departamentul Cercetare și Transfer Tehnologic, la adresa de e-mail: dragos.dena@cdi.unibuc.ro

Accesul mobil va fi în curând disponibil și pentru studenții Universității din București.

 

 

 

 

 

 

 

Pagină actualizată la 28 Noiembrie 2016.