SIMPOZION STIINTIFIC

GEOSCIENCE 2017

Fisier de tip .pdf ! Program GEOSCIENCE 2017Dr. Nathan Meehan

University of Bucharest, Faculty of Geology and Geophysics, in cooperation with the Romanian Section - Society of Petroleum Engineers invites you to attend the conference of Dr. Nathan Meehan (President of Gaffney-Cline & Associates and the 2016 President of the Society of Petroleum Engineers)which will be presented on Monday 05 June 2017, 13:00 at "Vasile Lazarescu" Conference Hall of the University of Bucharest, 6 Traian Vuia Street. Dr. Meehan will talk on a very hot jubject: SUSTAINABILITY CHALLENGES FOR OIL AND GAS. Dr. Meehan challenges the standard models of sustainability and addresses the challenges and opportunities our industry faces to remain relevant and be "part of the solution" instead of being perceived as the problem. Examples are taken from various fields and issues with climate change, wellbore integrity, flaring, fugitive methane emissions, hydraulic fracturing and more are discussed.

Universitatea din București, Facultatea de Geologie și Geofizică, în colaborare cu secția română a Societății Inginerilor Petroliști vă invită să luați parte la conferința domnului Dr. Nathan Meehan (Președinte, Gaffney-Cline & Associates și Președintele pentru anul 2016 al  Societății Inginerilor Petroliști). Acțiunea va avea loc în ziua de luni, 05 Iunie 2017, ora 13:00 în Amfiteatrul "Vasile Lăzărescu" din Str. Traian Vuia nr. 6.Dr. Meehan va aborda un subiect de mare interes: PROVOCĂRI DE SUSTENABILITATE PENTRU PETROL ȘI GAZE. Dr. Meehan provoacă modelele clasice ale sustenabilității și abordează problema provocărilor și oportunităților pe care le întâmpină industria noastră pentru a rămâne semnificativă și a fi "parte a soliției", în loc de a fi percepută ca problemă. Exemplele discutate sunt selectate din domenii și provocări diverse, cum sunt schimbările climatice, integritatea gaurii de sonda, problema gazelor emise în atmosferă în mod necontrolat la o sondă de extracție a gazelor naturale sau arderea controlata a gazelor naturale in timpul testarii sau punerii in productie a unei sonde etc.

Agenda / Program Fisier de tip .pdf !        Abstract and Biography / Rezumatul prezentării și biografie Fisier de tip .pdf !


Dr. Pham Huy Giao

 

Universitatea din București, Facultatea de Geologie și Geofizică, Departamentul de Geofizică, în colaborare cu  Societatea Română de Geofizică și Forumul Științelor Geologice București vă invită să luați parte la conferința domnului Prof. Dr. Pham Huy Giao de la Institutul de Tehnologie al Asiei din Bangkok, Tailanda ce va avea loc în ziua de luni, 29 Mai 2017, ora 14:00 în Amfiteatrul "Vasile Lăzărescu" din Str. Traian Vuia nr. 6. Dr. Giao este expert în probleme de petrofizică asociate industriei de petrol și gaze și va prezenta rezultate ale cercetărilor unor acumulări  de hidrocarburi cantonate în fundamentul granitic fracturat al Bazinului Cuu Long din Vietnam. Dr. Giao este alumni al facultății noastre! 

Invitație Fisier de tip .pdf !          Rezumatul prezentării Fisier de tip .pdf !          Biografia Dr. Pham Huy Giao Fisier de tip .pdf !


 

SĂPTĂMÂNA GEOFIZICII 

Universitatea din București, Facultatea de Geologie și Geofizică, Departamentul de Geofizică, în colaborare cu Asociația Studenților Geologi și Geofizicieni, Societatea Română de Geofizică și Forumul Științelor Geologice București organizează, în perioada 12-18 Mai 2017, "Săptîmâna Geofizicii". Acțiunile ce se vor organiza cuprind aplicții practice de teren cu studenții pentru studierea fenomenelor asociate masivului de sare de la Ocnele Mari (Jud. Vâlcea) și prezentări științifice dedicate aspectelor legate de investigații geofizice asociate industriei de petrol și gaze, dar și protecției mediului. Beneficiind de participare internațională, această manifestare este dedicată aprofundării aspectelor moderne, aplicative și relației cu industria resurselor naturale și modului în care învățămăntul superior din România și Polonia, cercetarea științifică universitara se încadrează în tendințele moderne proprii unui domeniu de importanță capitală pentru drumul de viitor al geofizicii aplicate. 

 

Programul detaliat al manifestării: Fisier de tip .pdf !Evenimente - Facultatea de Geologie şi Geofizică Invitație


Conferința prof. Nicolae Anastasiu, m.c. al Academiei
INCURSIUNE GEOLOGICA IN PLATOUL COLORADO
Joi 17 noiembrie 2016, ora 13.00
Sala de conferinte a INCD GeoEcoMar
Str. Dimitrie Onciul nr 23-25


 


NOU!

In zilele de 19 si 20 mai 2016 a avut loc la Bucuresti conferinta si expozitia "Sisteme petroliere din bazinele si orogenele alpine cutate si mediteraneene", organizate de catre Asociatia Americana a Geologilor de Petrol (American Association of Petroleum Geologists - AAPG), ramura Europa. Universitatea din Bucuresti, prin Facultatea de Geologie si Geofizica a fost co-organizatoare a acestei manifestari de prestigiu, alaturi de gigantii petrolieri ExxonMobil si OMV Petrom, impreuna cu universitatile "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si "Babes-Bolyai" din Cluj Napoca, Clubul Petrolistilor din Romania, Asociatia Romana a Companiilor de Explorare si Productie Petroliera si Asociatia Romana a Concesionarilor Offshore din Marea Neagra. Parteneri media au fost Petroleum Industry Review, Seismic Profile si respectiv GeoExPro. In cele doua zile, la Hotelul Mariott din Bucuresti s-au prezentat 142 de lucrari stiintifice de cel mai inalt nivel, completate cu trei excursii tematice organizate inainte si dupa conferinta, pentru a oferi participantilor sansa de a lua contact direct cu (1) Sistemele petroliere din Bazinul Dacic, (2) Istoria tectonicii sarii de la curbura Carpatilor, si respectiv (3) Sisteme depozitionale cretacice si evolutia tectonica a sectorului romanesc al Marii Negre. Facultatea de Geologie si Geofizica a avut o contributie extrem de consistenta, un numar impresionant de cadre didactice si cercetatori, ca si doctoranzi avand prezentari stiintifice de referinta si contribuind in mod direct la organizarea manifestarii si a excursiilor tematice. Deasemenea, Facultatea de Geologie si Geofizica a fost co-organizatoare si a gazduit cursul de specialitate "Stratigrafie Secventiala" la care au participat 14 tineri specialisti din strainatate si din Romania, sub coordonarea lui Howard Feldman si respectiv Jeffrey Geslin de la ExxonMobil (Houston, SUA). In plus, un numar de cca. 20 studenti, membri ai Bucharest Student Chapter / AAPG au activat ca voluntari si au contribuit la reusita deplina a acestei manifestari de referinta. Detalii... 


Prof. Dr. Ing. Aurelian NEGUȚ

Joi, 28 ianuarie 2016, Universitatea Petrol-Gaze Ploiești a acordat titlul de Doctor Honoris Causa prof. dr. ing. Aurelian Neguț de la Departamentul de Geofizică din cadrul Facultății de Geologie și Geofizică

Negutss


In Memoriam

Mircea Săndulescu

Academician Profesor Doctor Inginer Mircea Ioan Valentin SĂNDULESCU

16 octombrie 1933 - 22 octombrie 2015

Președintele Secției de Științe Geonomice a Academiei Române, profesor la Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București, Mircea Săndulescu a reprezentat o personalitate de elită a geotectonicii mondiale. Contribuțiile sale de excepție la descifrarea structurilor cutate din Carpați, Alpi, Himalaia, la contactul acestora cu zonele adiacente s-au concretizat în numeroase lucrări, articole și tratate de specialitate devenite de referință pentru geoșiințele din România, zona Carpato-Balcanică și la nivel mondial. Recunoscut și apreciat de comunitatea științifică internațională drept o personalitate de excepție, Mircea Săndulescu a fost laureat a numeroase premii și a primit distincții din partea celor mai prestigioase asociații profesionale în geoștiințe, a unor universități și academii de științe de cea mai largă recunoaștere.

Numeroase generații de studenți la nivel de licență și, mai ales, de masterat și doctorat au beneficiat de excepționala șansă de a-și trage seva profesională din inegalabila resursă de generozitate și deschidere reprezentată de Maestrul Geotectonicii din România. 

Pierderea academicianului Mircea Săndulescu este o grea lovitură pentru întreaga noastră comunitate. Ii vom păstra o vie amintire și va avea locul său de elită în patrimoniul geoștiințelor din țara noastră.

 ALEGERI MANDATUL 2015-2019

1. Depunerea candidaturilor pt.funcția de director departament, consiliul departamentului și calitatea de reprezentant al departamentului în Consiliul facultății : 01-10.10.2015

2. Desfășurarea alegerilor la nivel de departamente: 16-24.10.2015

3. Validarea de către Consiliul facultății a alegerilor de la nivelul departamentelor: 26.10.2015

4. Depunerea candidaturilor pentru Senatul UB: 29-31.10.2015. În conformitate cu decizia Senatului UB din data de 21.10.2015, Facultății de Geologie și Geofizică îi vor reveni 2 (două) locuri în mandatul 2015-2019.

      Program : 29.10.2015 , orele 9.00-14.00

                  30-31.10.2015 , orele 9.00-12.00

     Formularele de candidatură (2 exemplare) se vor depune la Decanat și pot fi descărcate aici Fisier de tip .pdf !

IN TERMENUL LEGAL MENTIONAT MAI SUS S-AU DEPUS URMATOARELE CANDIDATURI (IN ORGINEA INREGISTRARII LA SECRETARIATUL FACULTATII)

- Prof.dr.ing. Victor MOCANU

- Conf.dr.ing. Lucian Laurențiu PETRESCU

- Prof.dr.ing.Marian IVAN

 

IN URMA PROCESULUI DE ALEGERI DIN DATA DE 5 NOIEMBRIE 2015 REPREZENTANTII FACULTATII DE GEOLOGIE SI GEOFIZICA IN SENATUL UB, PENTRU LEGISLATURA 2015-2019 SUNT :

- Conf.dr.ing. Lucian Laurențiu PETRESCU

- Prof.dr.ing. Victor MOCANU

PROCESUL VERBAL POATE FI CONSULTAT LA SECRETARIAT


5. Alegeri pentru reprezentanții facultății în Senatul UB: 5.11.2015, orele 8,00-18,00 în Sala de Consiliu

Detalii privind alegerile la ninvelul UB: aici


VALIDARE

Alegerile la nivelul departamentelor Facultatii de Geologie si Geofizica (alegerea directorului de departament, a membrilor Consiliului departamentului si respectiv a reprezentantilor departamenului in Consiliul facultatii) ca si alegerea reprezentantilor studentilor in Consiliul facultatii au fost avizate favorabil, in unanimitate, in sedinta Consiliului facultatii din data de 26 Octombrie 2015.

  

CONFERINȚA

Academician Xuanxue Mo (China University of Geosciences)

MAGMATISM AND EVOLUTION OF THE TIBETAN PLATEAU

Marți 13 Octombrie ora 14:00

Amfiteatrul “Vasile Lăzărescu” (Str. Traian Vuia nr. 6)

Sunt invitate cadrele didactice, cercetătorii științifici și studenții

 

Evenimente - Facultatea de Geologie şi Geofizică


 Simpozion multidisciplinar de Stiinte ale Pamantului  - se va desfasura in septembrie 2015 la Praga.  Detalii: www.mess-earth.org

 

Organizatori principali: Prof. ISIK YLMAZ (Univ.din Cumhuriyet, Turcia) si Prof. MARIAN DRUSA (Univ.din Zilina, Slovacia)

                                                                          PV

 


Aspecte discutate la conferința de presă a Universității din București din data de 15 Decembrie 2014 Fisier de tip .pdf ! 


 


Grupul MOL da startul competitiei UPPP - Inscrie-te daca ai curaj!

 

UPPP este o competitie internationala din domeniul Explorarii si Productiei, sub forma unui joc, care se adreseaza studentilor de la facultatile de profil.

In Romania, concursul se adreseaza studentilor de la Facultatea de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii Bucuresti.

Primele trei echipe clasate pot castiga premii in valoare totala de 20.000 EUR, dar si sansa de a fi recrutate de catre Grupul MOL prin programul UPPP.

Inregistrarile la adresa www.uppp.info  pina in 23.10.2014!

Link-uri utile:

http://www.121.ro/ce_e_nou/tehnica/grupul-mol-da-startul-competitiei-uppp-inscrie-te-daca-ai-curaj.html

http://www.youtube.com/watch?list=PLLIS5b_etSs-ZWR0E4ngAwhaj2zaYx-My&v=TOjj7_zssTg&feature=player_detailpage


 

 DESCHIDEREA OFICIALA A ANULUI UNIVERSITAR 2014-215

Miercuri 1 Octombrie 2014, ora 10:00, "Aula", Str. Traian Vuia nr. 6

Sunt invitati studentii la programele de studii universitare de licenta, masterat si doctorat

Oaspeti de onoare: Rectorul Universitatii din Bucuresti, Prof. dr. Mircea Dumitru, fostul Presedinte al Romaniei, Prof. dr. Emil Constantinescu, E.S. Dna  Nieves Ileana Hernandez PORTALES, Ambasador al Republicii Cuba in Romania, Dna Lia Roberts, Consul Onorific al Romaniei in Las Vegas, Presedintele Comitetului de Administratie al S.C. Prospectiuni S.A., Gehrig Schultz.

Cu aceasta ocazie se va dezveli placa comemorativa dedicata Profesorului Sandu Dumitru si se vor decerna premiile "Sandu Dumitru"


 


 


GetEnergy Award 2014 !

AW1

Universitatea din Bucuresti si PROSPECTIUNI au primit premiul "GetEnergy" 2104 pentru parteneriatul dintre industrie si sistemul academic pentru industria de petrol si gaze. Festivitatea a avut loc pe data de 2 iunie 2014 la Londra


 

SEG Student Chapter are onoarea de a-l avea invitat pe 

 Carl REGONE, CR, Contractor, Houston, TX, SUA 
si lector in cadrul SEGDistinguished Lecture Tour 2013

Prezentarea se va sustine Miercuri, 16 Octombrie 2013 orele 14:00 in amfiteatrul Vasile Lazarescu, din cladirea de pe strada Traian Vuia, nr.6, cu tema: 
"Acquisition Modeling: Expect the Unexpected"

Pentru mai multe informatii se acceseaza link-ul :

Additional Info

Prof. Terry Engelder de la Pennsylnaia State University va sustine pe 9 Octombrie 2013 orele 16:00-18:00  o serie de trei conferinte: 

  1. “The Environmental Realities of Hydraulic Fracturing”
  2. “The Middle Devonian Marcellus black shale play as an infrastructural and geological analogue for the world’s gas shale plays
  3. “Tectonic History of the Marcellus Gas Shale as revealed by Fracturing in the Appalachian Mountain Foreland”. Detalii...

 

 


EAGE Student Chapter are onoarea de a-l avea invitat pe 
 Dr. Per Avseth,avs, geophysical advisor at Tullow Oil 
si lector in cadrul EAGE - Distinguished Lecture Tour

Cursul se va sustine Marti21 Maiorele 12:00 in amfiteatrul Vasile Lazarescu, din cladirea de pe strada Traian Vuia, nr.6, cu tema: 
"Rock Physics and Seismic Reservoir Prediction in Areas with Complex Burial History"

Anul acesta cursul se va desfasura online si se adreseaza tuturor studentilor facultatii de GEOLOGIE si GEOFIZICA. 

Pentru mai multe informatii se acceseaza link-ul :

SIMPOZIONUL NATIONAL GEO 2013 va asteapta la sesiunile de comunicari stiintifice din 24-25 mai 2013.

DATE IMPORTANTE:

  • 15 martie 2013: Circulara 1 Fisier de tip .doc !  CORECTATA: TOATE ADRESELE SUNT CU @yahoo.ro
  •   6 mai     2013: Data limita pentru inscriere si rezumatul lucrarilor
  • 13 mai     2013: Confirmarea acceptarii lucrarilor
  • 16 mai     2013: Circulara 2

Fisier de tip .pdf ! Program_GEO-2013  


CORESPONDENTA

Informaţii suplimentare şi transmiterea abstractelor:

Sectiunea 1: geo2013_mineralogie@yahoo.ro

Sectiunea 2: geo2013_geologie@yahoo.ro

Sectiunea 3: geo2013_inginerie_geologica@yahoo.ro

Sectiunea 4: geo2013_geofizica@yahoo.ro


 

 

NOU: AUTOCARUL GEOSTIINTIFIC LA BERLIN, la cea de-a IV-a Conferință Internațională a Studenților din Geoștiințe 25-28 Aprilie 2013  Detalii...

NOU! Dr. Mohammed Ameen, Saudi Aramco, Lector de onoare al AAPG in Facultatea de Geologie si Geofizica va conferentia despre " A Paradigm Shift in Understanding Fracture Origin and Fracture Influence on Deep Carbonate Reservoir Performance: A Study of Onshore Permo-Triassic Deep Reservoirs in Saudi Arabia" luni 4 martie 2013, ora 09:00, Amfiteatrul :"Vasile Lazarescu". Detalii...


Prospectiuni_LogoCu sustinerea si implicarea Facultatii de Geologie si Geofizica si a cercului studentesc BSC afiliat acesteia, Prospecțiuni SA preia inițiativa în susținerea studenților facultăților de geo-științe din Europa de Est și organizează programul de finanțare a călătoriei la Berlin, în perioada 25-28 Aprilie 2013 la cea de-a IV-a Conferință Internațională a Studenților din Geoștiințe, în dorința de a recompensa eforturile studenților cu rezultate meritorii.

Autocarul va pleca din București, România și va avea următorul traseu: Bucureși - Belgrad - Szeged - Budapesta - Miskolc - Kosice - Presov - Cracovia - Wroclaw - Berlin. Orice student acceptat în acest program va putea să ni se alăture în oricare din stațiile de mai sus, călătorind dus-întors, gratis. Cei interesați să se înscrie în acest program, o pot face accesând website-ul companiei Prospectiuni SA și descărcând formularul de înregistrare, adresat în special, însă nefiind limitat la studenții ce vor participa la conferință pe baza unei lucrări acceptate în cadrul programului tehnic.

Așadar, urmăriți website-ul companiei Prospectiuni SA (www.prospectiuni.ro) unde va fi postat în curând formularul de înregistrare și nu ratați șansa unei călătorii gratuite la Berlin și a unei aventuri de neuitat.


In ziua de 4 noimebrie 2012 proaspatul doctor in Geofizica la Facultatea de Geologie şi Geofizică, inginerul geofizician Cezar Iacob a primit Premiul de Onoare pentru merite deosebite în domeniul geofizicii, acordat de Societatea Geofizicienilor din Explorare (SUA) în cadrul întâlnirii anuale organizată în Las Vegas.

Societatea Geofizicienilor din Explorare (SEG) este o organizaţie non-profit care promovează geofizica aplicată ca știinţă și instruirea geofizicienilor de pretutindeni. Societatea, înfiinţată în anul 1930, încurajează expertiza și codul de etică profesională în domeniul geofizicii, în scopul explorării și dezvoltării resurselor natural şi al diminuării efectelor dezastrelor naturale. SEG are peste 33.000 de membri în 138 de ţări și își duce la îndeplinire misiunea prin publicaţii de specialitate, conferinţe, forumuri, website-uri și diferite oportunităţi educaționale .

Ȋn fiecare an, SEG organizează o întâlnire dedicată membrilor săi. Acest eveniment reunește anual peste 8.000 de geofizicieni din toată lumea, fie ca expozanți la standuri care prezintă tehnologii și echipamente de ultimă generație din industrie, ca participanți la sesiunile tehnice cu postere sau cu lucrări ce expun cele mai noi descoperiri din domeniul geoștiinței sau ca simpli vizitatori dornici să fie mereu informați și să țină pasul cu ritmul alert de dezvoltare a științelor Pământului.

SEG a inițiat acest Premiu de Onoare cu scopul de a recunoaște meritele unor persoane deosebite care au contribuit la dezvoltarea geofizicii ca știință și profesie.

Anul acesta s-a creat un precedent prin acordarea Premiului de Onoare lui Cezar Iacob. Este primul an în care se recunosc meritele deosebite ale unui student, considerat a fi contribuit la dezvoltarea geoștiințlor.

Ȋn perioada studenției, Cezar Iacob a demonstrat un puternic spirit de leadership ca membru al SEG, organizând Conferința de Geofizică Balcanică în 2005, punând bazele și coordonând Tabăra de Geofizică organizată în anii2006 și 2007 prin colaborarea Facultății de Geologie şi Geofizică a Universităţii din București cu Universitatea din Stanford, a Taberei organizată în anul 2008 prin colaborarea cu Universitatea Liberă din Berlin și organizarea Primei Conferințe Studențești Internaționale la București în anul 2010.

Despre acest premiu Cezar afirmă: ”Astfel de premii se acordă oamenilor mai în vârstă, care și-au dedicat întreaga viață geoștiinței”. Peter Duncan, Președinte al SEG în anii 2004 și 2005, mare prietem al Universităţii din Bucureşti şi al României l-a contrazis si a declarat că: “puțini dintre noi, cei mai în vârstă, au avut un astfel de impact precum Cezar, care, la cei 28 de ani ai săi, a reușit să se impună in cadrul comunității de geofizicieni”.


 

Photo_WygralaSub egida EAGE Student Chapter, Dr. Bjorn WYGRALA va sustine pe 29 Noiembrie 2012 un curs pentru studentii interesati de exploatarea petrolului. Titlul cursului este: BASIN AND PETROLEM SYSTEMS MODELLNG: Technology and Applications for Petroleum Exploration Risk and Resource Assessments. Cursul face parte din Student Lecture Tour, Europe 2012-2013 al EAGE. Detalii...

 


Conferinţa naţională a SGR
Bucureşti, 2-4 noiembrie 2012 ...detalii

sa


 

 

 


GEO2012 s-a finalizat sambata, 26 mai 2012, cu o masa rorunta cu tema:

Potentialul gazeifer al formatiunilor argiloase din ROMANIA- resurse neconventionale, de la cunoastere la valorificare -Fisier de tip .pdf !

 


pwPresedintele AAPG, Dr. Paul WEIMER va sustine pe 20 Martie 2012 un curs pentru studentii interesati de exploatarea petrolului. Titlul cursului este: The Petroleum Industry in  the Next Decade: an Overview to the Science, Technology and AAPG. Detalii...


Quinn Passey PhotoDr. Quinn PASSEY va sustine in 28 Martie 2012 la Facultatea GEOLOGIE SI GEOFIZICA o conferinta in calitate de Distinguished Lecturer, program al AAPG. Titlul prezentarii este: My Source Rock is Now My Shale-Gas Reservoir - Geological and Petrophysical Characterization of Organic-Rich Rocks Detalii...


gbDr.Gabor TARI, OMV Austria va conferentia pe 5 Aprilie 2012 ca lector invitat al EAGE. Titlul prezentarii este: Exploring Conjugate Margins: the Morocco / Nova Scotia Margins and their Case Histories. Detalii...


Photo_Veto Dr. Istvan VETO, Universitatea Eötvös va conferentia pe 26 Aprilie 2012, 16:00 in cadrul Student Lecturer Program al EAGE. Titlul prezentarii este: Shale Gas PerspectivesDetalii...


Ian Jones PictureDr. Ian F. JOHNS, ION GX Technologiesam, Marea Britanie, va conferentia in data de  17 Mai 2012, 16:00  in calitate de Honorary Lecturer - Europe 2012 - SEG. Titlul prezentarii este: From Imaging to Inversion. Detalii...

Pagină actualizată la 15 Noiembrie 2017.