Facultatea de Biologie

Scurt istoric

 

  • 1866: In cadrul Universitatii din Bucuresti se infiinteaza Facultatea de Stiinte, cu doua departamente: Stiinte matematice si fizice si Stiinte fizice si naturale. In cadrul celui de-al doilea departament exista disciplina de Istorie naturala, care, ulterior, s-a divizat in trei sectii: zoologie, botanica si fiziologie. Durata studiilor era de 3 ani.
  • 1912: Durata studiilor a crescut la 4 ani. In aceasta perioada si-au desfasurat activitatea profesori remarcabili, precum: Dimitrie Voinov, intemeietorul scolii romanesti de citologie, Andrei Popovici - Baznosanu, cel care a infiintas Statiunea zoologica Sinaia.
  • 1948: Facultatea de Stiinte se organizeaza in facultati de sine statatoare, printre care si Facultatea de Stiintele Naturii.
  • 1958: Facultatea de Stiintele Naturii devine Facultatea de Biologie. In decursul timpului, facultatea a beneficiat de prezenta unor profesori ilustri, personalitati marcante in domeniul biologiei, ca: Radu Codreanu, Constantin Motas, Mihail Ionescu, Gheorghe Dornescu, Ion Steopoe, Nistor Santa, Eugen Tarnavschi, Traian Stefureac, Traian Savulescu etc.
  • 1974: In cadrul Facultatii de Biologie se infiinteaza specializarea Biochimie.
  • 1990: Se infiinteaza cea de-a treia specializare: Ecologie.

Programe postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă

 

Anunt organizare Program postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua: Biochimie și Biologie Moleculară.


Universitatea din Bucuresti prin Departamentul de Biochimie si Biologie Moleculara organizeaza incepand cu anul universitar 2017 /2018,  Programul postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua: Biochimie si Biologie Moleculara, invatamant cu frecventa, acreditat de catre Ministerul Educatiei Nationale.


Programul se adreseaza absolventilor unei institutii de invatamant superior, nivel de licenta sau master apartinand domeniilor: biochimie, biologie, chimie, biochimie tehnologica, biotehnologie, medicina umana si veterinara, zootehnie, farmacie, chimie alimentara, ecologie si protectia mediului, bioinginerie, controlul si expertiza produselor agroalimentare si fizica medicala.


Programul se va desfasura pe parcursul a 40 saptamanii, in 2 semestre, in regim cu taxa, valoarea fiind de 2500 lei/participant, pentru un numar de 25 de locuri.  In situatia in care locurile nu se vor ocupa, valoarea taxei va fi recalculata. Cursurile, seminariile si lucrarile practice se vor desfasura in weekend (vinerea dupa-amiaza si sambata).
Informatii despre cursurile, seminariile si lucrarile practice care se vor desfasura in cadrul programului, gasiti in planul de invatamant  afisat pe site. Cursantii, in urma promovarii examenelor, vor obtine Diploma de studii postuniversitare, eliberata de Universitatea din Bucuresti.


Cei interesați sunt rugați să completeze fișa de intenție și să o transmită la adresa de email: mirey772002@gmail.com, până la data de 31.10.2017.

 
Persoana de contact :

Mirela Serban, tel. 0731 700 433, e-mail : mirey772002@gmail.com

 

Fisier de tip .doc ! Fisa_intentie participare program 

Fisier de tip .pdf ! Plan invatamant 

 

Alegerile pentru membrii Consiliului Facultatii de Biologie si reprezentantii facultatii in Senatul UB


-   In ziua de luni, 14.11.2011,  vor avea loc alegerile pentru membrii Consiliului Facultatii de Biologie si reprezentantii facultatii in Senatul UB;

-         Membrii electori sunt convocati in Amf. Voinov, ora 9, urmand ca dupa instructaj sa se realizeze votarea prin vot direct si secret. Pentru votare este obligatorie legitimarea cu actul de identitate.

-         Alegerile se vor desfasura conform urmatorului orar:
- primul tur de scrutin 9,15 - 12,45
- numarare voturi 13-14,30
- comunicare rezultat prim tur de scrutin( Amf.Voinov) - 14,45.

Al doilea tur de scrutin- daca este necesar , se va desfasura incepand cu  ora 15,30.


 

 

 

Licenta

Domeniul Stiinte ale Naturii:

1. Domeniul de licenta Biologie

  • Directia de studiu Biologie (cursuri de zi, 3 ani);
  • Directia de studiu Biochimie (cursuri de zi, 3 ani);

2. Domeniul de licenta Stiinta mediului

  • Directia de studiu Ecologie (cursuri de zi, 3 ani);
Prezentarea directiei de studiu Ecologie

Programe de Master

Cursuri postuniversitare

Din 1990 Catedra de Biochimie este implicată în organizarea anuală a unor cursuri postuniversitare cu participare internaţională, intitulate CEFOR – Cours de Formation post- universitaire dans le domaine des sciences de la vie, finanţate de Guvernul Franţei sub egida Ambasadei Franţei în România. Cu aceste ocazii are loc un schimb de informaţii teoretice şi practice cu specialişti reputaţi din Franţa, punându-se bazele participării la colaborări ştiinţifice în cadrul Programelor Uniunii Europene.

- Doctorat în Biologie
- Doctorat în Ecologie

Linii RATB disponibile: Piaţa Unirii - staţie Hanul lui Manuc - 104; 123
Piaţa Universităţii- 336; 601 până la Piaţa M.Kogălniceanu
601 până la Podul Eroilor
104 Splaiul Independenţei
Gara de Nord- 123 până la Podul Eroilor
104 Splaiul Independenţe

 

 

 

 

 

Contact

Adresa: Splaiul Independenţei 91-95 Sector 5, cod 76201, Bucureşti
Tel: 004-021-318.15.66, 004-021.310.85.03
Email:
web: www.bio.unibuc.ro

Conducere

Decan:  

Prof. Dr. Carmen Postolache

Prodecan:

Prof. Dr. Tatiana Vassu - Dimov

Prodecan: 

Prof. dr. Marieta Costache


Responsabil Erasmus:  Prof. Dr. Carmen Postolache

Administrator sef: Mat. Janina Turlea
Pagină actualizată la 11 Octombrie 2017.